Νόνη Δούνια: Δείτε την για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο!

12 Ιουλίου, 2019


Δείτε για πρώτη φορά την Νόνη Δούνια, μετά τις εκλογές στο κοινοβούλιο!Η ηθοποιός και μοντέλο κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 7.000 σταυρούς!Η Νόνη Δούνια ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατί…Δείτε για πρώτη φορά την Νόνη Δούνια, μετά τις εκλογές στο κοινοβούλιο!

Η ηθοποιός και μοντέλο κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 7.000 σταυρούς!

Η Νόνη Δούνια ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄ Πειραιώς και συγκέντρωσε περισσότερους από 7.000 σταυρούς στην προσπάθειά της για να μπει στη Βουλή.

Σήμερα, ανήρτησε στο instagram μία φωτογραφία μέσα από το κοινοβούλιο, γράφοντας: «Η πρώτη θεσμική επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τιμή και δέος!». Η Νόνη Δούνια αποκάλυψε τα λεφτά που πήρε για τις γuμνές φωτογραφίσεις!

Δείτε την

 Νόνη Δούνια: Δείτε την για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο!

Νόνη Δούνια: “Η οικογένεια για εμένα είναι ιερό πράγμα!”

Υπήρξατε επιτυχημένο μοντέλο και παρουσιάστρια ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείστε έντονα με τα κοινά και την πολιτική σκηνή. Ποιοί ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν εκεί;

Θέλω να μου δώσω άλλη μία ευκαιρία στον εαυτό μου γιατί ότι από τη στιγμή που έγινα μητέρα, με ενδιαφέρουν ακόμη περισσότερο τα κοινά. Θέλω να συμμετέχω όσο το δυνατόν περισσότερο σε κεντρικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον των παιδιών μας. Πιστεύω πως κάθε μητέρα επιθυμεί τα παιδιά της να είναι στην πατρίδα τους, στο σπίτι τους και όχι στο εξωτερικό είτε για να σπουδάσουν είτε για να φτιάξουν τη ζωή τους. Και εγώ προσωπικά ως μητέρα επιθυμώ τα παιδιά μου όπως και όλα τα παιδιά της χώρα μας – να έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν εδώ.

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Μαίου κατεβήκατε ως υποψήφια δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και τον Γιάννη Μώραλη. Μιλήστε μας λίγο γι’αυτήν την εμπειρία σας…

Μόνο ευχάριστη εμπειρία θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω καθώς οι συμπολίτες μου επέλεξαν να με τοποθετήσουν στις πρώτες θέσεις του συνδυασμού ‘Πειραιάς Νικητής’. Ο συνδυασμός αυτός είχε ήδη μία επιτυχημένη θητεία και τον εκπροσώπησα καθώς έχει πλήρες πρόγραμμα για την αναμόρφωση και την ανάπτυξη του Πειραιά.

Αυτήν την περίοδο δίνετε έναν ακόμη αγώνα ως υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιώς. Πως προέκυψε αυτό;

Η πρώτη μου υποψηφιότητα σε βουλευτικές εκλογές ήταν τον Ιανουάριο του 2015 με την Νέα Δημοκρατία. Τότε όπως και τώρα είχα αισθανθεί την ανάγκη να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια για μια καλύτερη προοπτική για την πατρίδα. Είναι για εμένα τιμή και μεγάλη ευθύνη το ότι οι συμπολίτες μου επέλεξαν να με τοποθετήσουν στις πρώτες θέσεις του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής». Αν οι ίδιοι κρίνουν ότι μπορώ να τους εκπροσωπήσω και σε εθνικό επίπεδο η ευθύνη για εμένα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

undefined

Ποιές θα είναι οι βασικές σας προτεραιότητες στην περίπτωση που είστε μια από τις βουλευτές που θα εκλεγεί στο επόμενο ελληνικό κοινοβούλιο;

Κυριολεκτικά απεριόριστη είναι η προοπτική ανάπτυξης τόσο των νησιών όσο και του Πειραιά. Το τουριστικό προϊόν συνολικά μπορεί να αναβαθμιστεί με σεβασμό στον χαρακτήρα κάθε τόπου και να εξασφαλίσει ευημερία για τους κατοίκους.

Για να έχουμε την ανάπτυξη που επιθυμούμε πρέπει πρώτα να λύσουμε τα άμεσα προβλήματα των νησιών όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η ανακύκλωση, η προβληματική ακτοπλοϊκή διασύνδεση, τα έργα αποχέτευσης. Σε συνεργασία με τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη, θα πρέπει να καταρτιστεί άμεσα ένα Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που θα καλύπτει τις ανάγκες των νησιών.

Για να έχουν ζωή και δραστηριότητα τα νησιά πρέπει να έχουν μόνιμους κατοίκους. Για να έχουν μόνιμους κατοίκους πρέπει να υπάρχουν δουλειές καλοπληρωμένες, χαμηλή φορολογία, σχολεία και κέντρα υγείας. Και κάπως έτσι οδηγούμαστε πάλι στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για μια ισχυρή ανάπτυξη.

Για παράδειγμα, οι κρουαζιέρες στα νησιά του Αργοσαρωνικού μπορούν να πραγματοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεκινήσει ένας κύκλος ανάπτυξης που θα αποδώσει στις επιχειρήσεις και στους ίδιους τους κατοίκους. Το δίκτυο οδικής και θαλάσσιας μεταφοράς είναι επίσης σημαντικό. Όχι μόνο για την ευκολότερη αλλά και για την ασφαλέστερη πρόσβαση των πολιτών στις περιοχές αυτές.

Η προώθηση της αξιοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, επίσης, είναι για μένα προτεραιότητά μου. Θεωρώ ότι τα παιδιά μας – ειδικά τα παιδιά στα νησιά – πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται γιατί αυτό κάνει μόνο καλό στη διαπαιδαγώγησή τους.

Οι γυναίκες στην πολιτική υποεκπροσωπούνται, ενώ η ποσόστωσή τους στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι αρκετά χαμηλή. Πως πιστεύετε πως μπορεί να αλλάξει αυτό; Ποιός πρέπει να είναι ο ρόλος μιας γυναίκας στο ελληνικό κοινοβούλιο;

Θεωρώ ότι η γυναίκα έχει μεγάλη σημασία στο ελληνικό κοινοβούλιο κυρίως για δύο λόγους. Πρώτον, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον των παιδιών της. Όχι μόνο από οικονομική άποψη επειδή ένα παιδί χρειάζεται χρήματα έτσι και αλλιώς για να μεγαλώσει σωστά, αλλά και τι πρέπει να κάνει προκειμένου να φροντίσει πρακτικά για την ασφάλειά του και την παιδεία του. Δεύτερον, επειδή λοιπόν η γυναίκα έχει τέτοια θέματα, τα οποία είναι ταυτόχρονα και δύσκολα για να κρατήσει την οικογένεια λειτουργική, έχει διαμορφώσει πρακτική σκέψη και διαθέτει αποφασιστικότητα. Αυτά τα δύο στοιχεία κατά τη γνώμη μου είναι χρήσιμα για το κοινοβούλιο. Πιστεύω ότι όποιο σχέδιο και να καταρτιστεί χρειάζεται επιπλέον πρακτικό μυαλό και μεγάλη αποφασιστικότητα.

Είστε παντρεμένη με δυο παιδιά. Πως συνδυάζετε την επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή για να υπάρχει μια ισορροπία;

Φροντίζω να κάνω το καλύτερο δυνατό για την οικογένειά μου ανεξαρτήτως με ότι καταπιάνομαι. Η οικογένεια για εμένα είναι ιερό πράγμα και με οτιδήποτε να ασχολούμαι, τα παιδιά μου και ο άντρας μου και οι γονείς μας, είναι σταθερά στις προτεραιότητές μου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σμαράγδα Καρύδη: Ράγισε καρδιές η ηθοποιός! Η ανάρτηση που συγκίνησε!

Σμαράγδα Καρύδη – Θοδωρής Αθερίδης: Οι ερωτiκές κόντρες του ζευγαριού!

Διαβάστε περισσότερα news στο Youweekly.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.