Κοινωνιολόγος σοκάρει: “Έτσι πρέπει να δέρνουν οι άνδρες τι γυναίκες!”

Απρίλιος 11, 2019


Άφωνους μας άφησε ένας κοινωνιολόγος με τις απόψεις του περί ξυλοδαρμού, λέγοντας πώς έτσι πρέπει οι άνδρες τι γυναίκες…
Ο κοινωνιολόγος Αμπντ Αλ-Αζίζ Αλ-Καζράι Αλ Ανσάρι από το Κατάρ είναι γνωστός…


Άφωνους μας άφησε ένας κοινωνιολόγος με τις απόψεις του περί ξυλοδαρμού, λέγοντας πώς έτσι πρέπει οι άνδρες τι γυναίκες…

Ο κοινωνιολόγος Αμπντ Αλ-Αζίζ Αλ-Καζράι Αλ Ανσάρι από το Κατάρ είναι γνωστός κυρίως στον μουσουλμανικό κόσμο για τα επικριτικά σχόλια του σε ο,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών. Έχει φτάσει μάλιστα ακόμη και στο σημείο να παρομοιάσει τις γυναίκες της Δύσης με «πόρνες» ενώ το μένος του στρέφεται επίσης κατά των ομοφυλοφίλων, των Εβραίων κλπ, κλπ, κλπ. Συχνά μάλιστα προβάλλει τις απόψεις του μέσω videos που ανεβάζει στο κανάλι Al-Mojtama στο YouTube.

Το τελευταίο βίντεο αναρτήθηκε σύμφωνα στις 29 Μαρτίου και αφορά το σωστό τρόπο με τον οποίο ένας μουσουλμάνος πρέπει να δέρνει τη γυναίκα του. Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο σατυρικό βίντεο. Είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Και ξεκινά κάπως έτσι: «Αγαπητοί θεατές. Πολλοί, κυρίως όσοι είναι παντρεμένοι, θα ήθελαν να γνωρίζουν πως πρέπει να δέρνουν τις γυναίκες τους. Είναι υποχρεωτικό να δέρνετε τη γυναίκα σας; Πρέπει ένας άνδρας να δέρνει τη γυναίκα του κάθε μέρα; Όχι». Είναι μια μικρή μόνο εισαγωγή στον στρεβλό τρόπο με τον οποίο ορισμένοι άνδρες σε κάποιες μουσουλμανικές χώρες αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους και το ρόλο της γυναίκας και συζύγου της. Εκείνοι είναι οι «ηγέτες, μάνατζερ εταιρείας», όπως λέει ο κοινωνιολόγος από το Κατάρ, και εκείνες ένα κομμάτι ιδιοκτησίας ή/και ένα ανώριμο πλάσμα που πρέπει να το πειθαρχούν και να το βάζουν στο σωστό δρόμο.

Απόψεις κοινωνιολόγου για ξυλοδαρμό

Αυτό που ωστόσο δεν γνωρίζουμε είναι εάν ο Αλ Ανσάρι προσπαθεί με αυτό το βίντεο να υπενθυμίσει στους ομόθρησκούς του τον «σωστό» τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουν τη σύζυγό τους ή εάν οι απαγορεύσεις που διατυπώνει λειτουργούν ως μια μορφή – έστω σε αυτή την αρρωστημένη δυναμική που περιγράφει- ορίων στην άσκηση βίας σε βάρος των γυναικών.
«Αυθεντικό απαλό χτύπημα στο Ισλάμ»

Όπως εξηγεί ο Αλ Ανσάρι, σαν να είναι το πιο φυσιολογικό, θεμιτό και αναμενόμενο πράγμα στον κόσμο, ένας άνδρας δεν χρειάζεται να δέρνει τη γυναίκα του συχνά αλλά ως αρχηγός της οικογένειας πρέπει μερικές φορές να ασκεί την εξουσία του- προφανώς με αυτό τον τρόπο. Ένας άνδρας, οφείλει να πειθαρχεί, όπως εξηγεί, τη σύζυγό του «από αγάπη» ώστε «η ζωή να συνεχίζεται». Χαρακτηρίζει τη μέθοδό που παρουσιάζει ως το «αυθεντικό, απαλό χτύπημα στο Ισλάμ».

Απόψεις κοινωνιολόγου για ξυλοδαρμό

Στο βίντεο επίσης επισημαίνει πως ο ξυλοδαρμός πρέπει να είναι ελαφρύς και σχετικά ανώδυνος αλλά να κάνει τη γυναίκα να αισθάνεται την αρρενωπότητα του άνδρα και τη δύναμή του καθώς και τη δική της θηλυκότητα.
Στο βίντεο που καταγράφεται μια αναπαράσταση του ενδεδειγμένου τρόπου να χτυπήσει κάποιος τη σύζυγό του, εμφανίζεται ένα αγόρι που έχει στη συγκεκριμένη περίπτωση το ρόλο της γυναίκας.

Ο Al-Ansari τον χτυπά στους ώμους, τον αρπάζει και τον κουνά με δύναμη ενώ του φωνάζει δυνατά: «Σου είπα να μην φύγεις από το σπίτι! Πόσες φορές πρέπει να σου το πω;». Τονίζει δε πως ένας άνδρας απαγορεύεται να χρησιμοποιεί τις γροθιές του και επίσης δεν πρέπει να χτυπά τη γυναίκα στο πρόσωπο. Υποστηρίζει δε πως ένας άνδρας χρειάζεται να χτυπά τη γυναίκα του γιατί «σε κάποιες τους αρέσει να έχουν δεσποτικούς, βίαιους άνδρες, με κύρος και δύναμη».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.